Ransomes/Jacobsen Fabrieksbezoek Ipswich, Maart 2018

Ransomes/Jacobsen Fabrieksreis naar Ipswich, 14-16 maart 2018

Op 14 maart 2018 was het weer tijd om met een groep klanten en dealers per nachtboot te vertrekken naar het Verenigd Koninkrijk voor een bezoek aan de Ransomes/Jacobsen fabriek in Ipswich. Halverwege de middag kwamen de klanten aan in Zuidland. Een groep van 26 deelnemers, jong, oud, man en vrouw, namen plaats in de presentatieruimte voor een kennismaking met elkaar en een introductie over de Pols Groep. Binnen de groep deelnemers was zowel golf als openbaar groen goed vertegenwoordigd. Aansluitend aan de presentatie hebben de deelnemers een rondleiding gekregen over het terrein en door de verschillende gebouwen van de Pols Groep.

welkom in de presentatieruimte

Vooral in onze “Kiotiloods” bleven de deelnemers graag even hangen. Hier staan natuurlijk niet alleen Kioti tractoren maar ook een aantal andere nieuwe en gebruikte tuin/park machines en misschien nog wel interessanter… momenteel ook een redelijk aantal gloednieuwe MP-Serie maaimachines die nog klaar gemaakt moeten worden voor onze klanten… En de MP-Serie is gewoon HOT.

Kioti loods Rondleiding Kioti loods

Tegen 18:00 zijn we vanuit Zuidland met een touringcar vertrokken richting Hoek van Holland om vervolgens in te checken op de Britannica. Deze 240 meter lange Stenaline ferry vaart van Hoek van Holland naar Harwich. Nadat we onze spullen naar de hutten hebben gebracht, hebben we elkaar allemaal weer snel teruggevonden aan de bar.

verzamelen in de bar

Vanaf hier zijn we gezamenlijk gaan dineren. Er stond een heerlijk stukje vlees op het menu en de sfeer zat er al goed in. Na het diner hebben we gezellig gesocialized tot aan bedtijd.

Gezamelijk dineren op de Britannica

De volgende ochtend ging de wekker al weer vroeg en konden we na een stevig ontbijt voet aan Engelse grond zetten. Vanaf Harwich zijn we met onze touringcar naar de Ransomes/Jacobsen fabriek in Ipswich vertrokken. Hier stond Cees Wolters al op ons te wachten. Cees is 20 jaar werkzaam geweest bij Pols Groep en heeft hierna de overstap naar Ransomes/Jacobsen gemaakt. Cees woont echter nog steeds in Zuidland, op steenworp afstand van de Pols Groep. Dit heeft als groot voordeel dat het contact met Ransomes/Jacobsen snel en soepel verloopt. Nadat we in de ontvangstruimte een hapje en een drankje konden nuttigen, hebben we van Cees Wolters een presentatie gekregen over Ransomes/Jacobsen en het moederbedrijf Textron.

ontvangstruimte Ransomes Jacobsen presentatie Ransomes Jacobsen

Na de presentatie hebben we een rondleiding door de fabriek gekregen. De rondleiding was erg interessant. We hebben kunnen zien hoe de maaimachines onderdeel voor onderdeel worden geproduceerd. Buigen, snijden, lassen, spuiten, poedercoaten, vrijwel alles gebeurt in eigen beheer. De kwaliteitsstandaard ligt hierbij enorm hoog. Bij een minuscuul foutje belanden de onderdelen al in de afvalbak. 92% van het afval wordt vervolgens weer gerecycled waardoor de verspilling laag is. Door de grote diversiteit aan maaimachines en het relatief lage aantal identieke geproduceerde machines per jaar wordt veel werk met de hand gedaan.

RJ fabriek Ransomes Jacobsen Fabriek

Ransomes Fabriek

Jacobsen Fabriek Handwerk Ransomes Jacobsen

Wanneer alle verschillende onderdelen geproduceerd zijn, worden de machines met de hand geassembleerd. Tijdens ons bezoek waren ze vooral druk bezig met de assemblage van de nieuwe TR-Serie en de MP-serie. Wegens het grote succes van de MP-Serie waren deze massaal aanwezig in de fabriek. Overal waar nog een plekje over was, stond een MP geparkeerd. Dit prachtige platform loopt dus niet enkel storm bij ons, maar is gewoon wereldwijd razend populair!

assemblage Ransomes Jacobsen Assemblage RJ

assemblage Ransomes

Na de rondleiding door de fabriek, hebben we een presentatie gehad van de afdeling product development. Hierin werd onze mening gevraagd over een aantal toekomstige Textron producten. Enkele onderwerpen waren Textron Fleet Management, universele onderdelen/platformen en de toekomst van dieselmotoren. Aansluitend  op de presentatie zijn we naar buiten gegaan om een aantal machines te bekijken en er vragen over te stellen. Natuurlijk stond hier de nieuwe TR320 trimmaaier maar ook stonden de HR600C, HR800 en AR722T rough maaiers netjes opgesteld en was er een fairway 250 en een MP655 te zien. Vooral de nieuwe TR320 trok onze aandacht.

Machines bekijken TR320

HR600

Nadat we de maaimachines uitgebreid hadden bekeken en besproken, was het tijd om weer naar de ontvangstruimte te gaan. Hier stond al een heerlijke lunch op ons te wachten.  We hadden ruim de tijd om lekker te genieten van de lunch voordat het weer tijd was om plaats te nemen in de touringcar.

Ransomes Jacobsen Lunch

Na de lunch zijn we vertrokken richting de trainingsvelden van Ipswich Town Football Club. Hier werden we ontvangen door de fieldmanager van ITFC. Deze man heeft ons uitgebreid verteld over het onderhoud van de verschillende trainingsvelden. Het grasonderhoud heeft de club in eigen beheer en de fieldmanager bepaalt dan ook op welke velden er wel en niet gespeeld gaat worden. Het gras wordt elke dag gemaaid, ook in de weekenden. Hiervoor worden natuurlijk Jacobsen machines gebruikt want de fabriek is een belangrijke sponsor van de club. Ondanks het feit dat de club gedegradeerd is, is dit op het gebied van grasonderhoud zeker niet het geval. De velden van ITFC voldoen aan de hoogste kwaliteitsstandaarden!

ITFC Jacobsen Ipswich Town Training Centre

ITFC Trainingsvelden Ipswich Town Football Club Training Centre

Aansluitend aan ons training centre bezoek zijn we naar het Stadion in de stad gegaan. Nadat we een tweetal Ransomes Mastiffs passeerden, was het geen verrassing meer om het strakke maaibeeld in het stadion te zien. Nadat we een lekkere kop thee of koffie gedronken hadden, kregen we allemaal een mooie ITFC sjaal van de fieldmanager. Alles bij elkaar een ontzettend leuk en interessant bezoek waarbij het grasonderhoud centraal stond.

Ipswich Town FC Ransomes Mastiff ITFC

Ransomes Jacobsen Ipswich Town Stadion Ipswich Town Stadion

Aan het einde van de middag zijn we gaan bowlen onder het genot van een hapje en een drankje. Iedereen had het hier goed naar zijn zin. Uiteindelijk heeft Gaab Wolters van de firma Minekus in Zuidland de eerste prijs gewonnen. De tweede, derde en vierde prijs gingen respectievelijk naar greenkeeper Ruben de Rijk van de Goese golf, Pensionaris Ton van de Ven (voorheen werkzaam bij van Loon Groentechniek) en greenkeeper Rick de Mooij van GC Rozenstein. Wij wensen deze winnaars veel plezier met hun prachtige prijzen!

Ipswich Bowlen

1e prijs bowling 2e prijs bowling

3e prijs bowling 4e prijs bowling

Na de gezellige bowling zijn we weer vertrokken richting de haven van Harwich om aan boord te gaan bij de Stena Hollandica. Hier hebben we weer gezamenlijk gedineerd en na een lange dag lag iedereen redelijk op tijd in bed. Rond een uur of 8 in de morgen konden we de Hollandica verlaten en zijn we met de bus richting Zuidland vertrokken om de reis met z’n allen af te sluiten bij Pols Groep. We hopen dat de deelnemers het ook naar hun zin hebben gehad en dat de volgende reis weer zo’n succes wordt.

Gezamelijk dineren op de Hollandica

Groepsfoto Ransomes Jacobsen fabrieksreis 2018

Openingstijden

Dagelijks:
 
Kantoor: 08.00 - 16.30 uur
 
Magazijn: 08.00 - 16.30 uur
 
Werkplaats: 08.00 - 16.30 uur
 
Zaterdag: 09.00 - 12.30 uur
 
Buiten kantoor uren: Op afspraak
 
Storing buiten kantoor uren? klik hier

Volg ons!

volg Pols op LinkedInvolg Pols op Facebookvolg Kioti Benelux op Facebook
volg Ransomes op Facebookvolg Jacobsen op Facebookvolg TS Industrie op Facebook

 

Metaalunievoorwaarden

Klik hier voor de metaalunievoorwaarden