Pols logo
Zoeken

Golfbaan onderhouden: rollen voor gezonder gras

Rol uw gras met de greens rollers van Smithco

Vanuit de Green Deal werken we toe naar het onderhouden van golfbanen volledig zonder het gebruik van pesticiden. Dat vraagt om een heel andere manier van onderhoud: voorkomen in plaats van bestrijden. Hoe voldoet u aan de eisen van de Green Deal – en later aan het verbod op pesticiden – en waarborgt u toch de kwaliteit van de golfbaan? Zeer kort en vaak maaien zorgt voor veel stress voor het gras. Wissel daarom het maaien af met rollen: een relatief nieuwe techniek, die steeds meer aan terrein wint dankzij de veelbelovende resultaten. Met een greens roller veroorzaakt u minder stress en beschadigt het gras minder, waardoor het onder andere beter resistent wordt tegen ziektekiemen. Meer over rollen leest u ook in deze brochure van de NGF. Bij Pols vindt u slimme machines van Smithco voor het rollen van greens en fairways.

Welke greens roller heeft u nodig voor een verzorgde golfbaan?

Greens roller

Het rollen van het gras op de greens heeft verschillende voordelen. Voor de spelers gaat het spel sneller, omdat het gras egaler is en van betere kwaliteit. Daarnaast helpt het ziekten en schimmels zoals Dollar spots te voorkomen, voor een langdurig betere kwaliteit van de greens. Met de Smithco Tournament-rollers houdt u uw greens in topconditie! 

Fairways roller

Voor de grote oppervlakten van de fairways heeft Smithco speciale rollers ontwikkeld. Daarmee rolt u tot wel vier hectare per uur met een werksnelheid van maximaal 16 km/u. Zo verhoogt u de kwaliteit van de fairways én werkt u snel en efficiënt.

Greens rollers bij Pols: altijd een oplossing bij u in de buurt

Bij Pols houden we de Green Deal en andere ontwikkelingen op het gebied van het onderhouden van golfbanen nauwgezet in de gaten. Met onze machines van topkwaliteit en jarenlange ervaring bieden we altijd een passende oplossing. Datzelfde geldt voor onze dealers, die door heel Nederland gevestigd zijn. Zo vindt u altijd wel een leverancier en adviseur bij u in de buurt.