Pols logo
Zoeken

Greenkeeping golfbanen

Professionele grasmaaiers voor topkwaliteit gras

Greenkeeping, en het daarbij horende maaien van een golfbaan, is een flinke klus. Bij het spelen raakt het gras beschadigd, waar rekening mee moet worden gehouden tijdens het maaien. De kwaliteit van het gras is daarnaast onderhevig aan allerlei andere factoren, zoals het seizoen. Teveel maaien of met de verkeerde machines is ook schadelijk voor het gras, dus het is zaak om volgens een goed uitgewerkt onderhoudsplan te werken. Bij Pols hebben we grasmaaiers voor alle verschillende grastypes op de golfbaan waarmee elke greenkeeper eenvoudig aan de slag kan om topresultaat te bereiken.

Het beste materiaal voor elk deel van de golfbaan

Het maaien van greens

De greens zijn over het algemeen geen vlakke stukken. Dat maakt het maaien ervan een uitdaging. Met de juiste grasmaaiers zorgt u toch voor topkwaliteit greens. U kiest zelf of u wel of geen maaipatronen maakt. Bij Pols vindt u handmaaiers en driedelige greensmaaiers.

Het maaien van fairways

U onderhoudt de fairways met speciale fairway maaiers (vijfdelig of zevendelig) voor het beste resultaat. Met onze machines heeft u de vrijheid om de golfbaan te maaien zoals u dat wilt: met of zonder maaipatroon, wel of geen duidelijke overgang met de semi-roughs of bijvoorbeeld het maaien van looppaden ter geleiding van de golfers.

Het maaien van roughs

Op de roughs mag het gras langer zijn dan op de rest van de golfbaan. Het is afhankelijk van de voorkeuren van de golfclub hoe ze eruit komen te zien. Toch is het onderhouden en regelmatig maaien ervan voor het voorkomen van ziektes en schimmels erg belangrijk. Met cirkelmaaiers en zitmaaiers zorgt u voor een goede kwaliteit van de roughs.

Het maaien van tees & surrounds

Een goed gemaaide tee is essentieel voor een probleemloze start voor elke golfer. Het is belangrijk de tee regelmatig te verplaatsen, omdat de schade in relatief korte tijd groot kan zijn (bijvoorbeeld door divots). Ook de surrounds kunnen met de golf grasmaaiers van Jacobsen goed worden onderhouden.

Greenkeeping met Pols: oplossing bij u in de buurt

De Green Deal en verdere wet- en regelgeving voor het onderhouden van golfbanen hebben invloed op de manier waarop u uw golfbaan onderhoudt. Greenkeeping verschuift van bestrijden naar voorkomen. Dat heeft ook invloed op de manier waarop u uw golfbaan maait en de machines die u ervoor gebruikt. Bij Pols bieden we innovatieve, duurzame oplossingen. Bovendien volgen we alle ontwikkelingen op de voet en kunnen we u zo goed adviseren. Datzelfde geldt voor onze dealers. In sommige delen van het land kunt u direct bij ons terecht, in andere delen van het land werken we samen met betrouwbare dealers. Bekijk welke dealer bij u in de buurt zit en laat u adviseren over al onze oplossingen op het gebied van greenkeeping.