Doppstadt SM620.2 voor Kurstjens Recycling BV

Vorige week heeft Pols de eerste van 2 Doppstadt Group SM620.2 trommelzeven geleverd aan Kurstjens Recycling BV in Grubbenvorst (www.kurstjensbv.nl).

Kurstjens Recycling BV is een familiebedrijf gevestigd in Grubbenvorst (Noord-Limburg). Dagelijks is een team van ruim 20 medewerkers actief in de groenrecycling en transport. Het oorspronkelijke landbouw loonwerkersbedrijf werd in de jaren 80 door Theo Heldens overgenomen en hij veranderde het bedrijf tot een recycle-specialist in Zuid Oost Nederland. Inmiddels is in het bedrijf de tweede generatie vertegenwoordigd door Stefan Heldens en Marieke Heldens. Op de locatie in Grubbenvorst verwerkt en bewerkt Kurstjens een groot aantal producten , zoals groenafval, substraten en diverse tuinbouwreststromen. Middels een tunnelcompostering verwerken zij organische stromen tot hoogwaardige compost, veenvervangers en biomassa. Van afval worden weer circulaire grondstoffen geproduceerd.

De Doppstadt SM 620.2 is uitgerust met een ruim overbemeten Deutz TCD 3.6 LA dieselmotor van 85KW / 115 pk bij 1800 rpm en is zeer geluidsarm. De hydraulische pompen en motoren zijn van Mannesmann-Rexroth en Danfoss. De grote bunker, met een inhoud van 5 m3 zonder opzetschotten , is uitgevoerd met een getande bunkerband ,welke door een spijlenrol wordt aangedreven waardoor slippen van de bunkerband is uitgesloten. De bedieningskast is aan de achterzijde van de machine gemonteerd, uit de gevarenzone van de bunker. De Doppstadt SM 620.2 heeft 4 programma’s voor een optimale beladingsgraad van de bunker naar de voeding van de trommel. Onder alle omstandigheden en de te zeven producten ( nat, droog , vette klei , leem of compost ) zorgt deze besturing voor een optimale capaciteit en kwaliteit van de gezeefde fracties.

Pols bedankt Theo, Stefan en Marieke Heldens voor het gestelde vertrouwen en wenst het team van Kurstjens Recycling BV heel veel efficiënte en productieve uren toe met deze schitterende machines.

Wilt u weten over de Doppstadt SM620.2?
Neem contact met Pols op via: +31 (0) 181 458 845
Of mail via: info@pols.nl
Of kijk op: www.pols.nl/doppstadt

Pols
Uw Machine, Onze Zorg

 

Service & Contact

Heeft u een vraag over een bepaald product op onze website of wilt u contact opnemen met een andere vraag of om een afspraak in te plannen? We vragen u om contact op te nemen via onderstaande opties.