Pols logo
Search

Duurzame brandstofoptie voor Ransomes en Jacobsen maaimachines

Op de komende Groene Sector Vakbeurs in Hardenberg (10-12 januari) introduceert Pols en haar dealerorganisatie een primeur: het gebruik van HVO100 in haar Kubota dieselmotoren.

HVO, wat staat voor ‘Hydrotreated Vegetable Oil’. Het is een brandstof gemaakt van 100% hernieuwbare grondstoffen. HVO wordt tot nu toe vooral toegepast in een mix met normale diesel zodat deze voldoet aan de gangbare EN590 normering. Omdat Kubota nu het gebruik van diesel volgens de EN15940 heeft vrijgegeven betekent dit dat 100% HVO brandstof, oftewel HVO100 mag worden gebruikt in alle machines van Ransomes en Jacobsen met een Kubota dieselmotor.

Door HVO 100 te gebruiken in plaats van conventionele fossiele diesel kan de uitstoot van CO2 tot wel 90% worden gereduceerd terwijl er ook een reductie van fijnstof tot wel 33% wordt gerealiseerd.

Omdat HVO100 nu veilig kan worden toegepast in Ransomes en Jacobsen machines met Kubota dieselmotor is het gebruik van HVO100 de snelste stap in het reduceren van schadelijke emissies.

Naast deze grote stap voorwaarts om conventionele dieselmachines schoner te maken zal Ransomes Jacobsen in 2023 ook een reeks volledig elektrische professionele maaimachines introduceren voor gebruik in het openbaar groen en op golfbanen.

Pols
Uw Machine, Onze Zorg