Pols logo
Zoeken

Innovatie en technologie in de schijnwerpers op de GCSAA-beurs in Phoenix

Onze collega Cees Wolters bezocht onlangs de GCSAA-beurs in Phoenix, Arizona, een evenement dat zich richt op de nieuwste trends en technologieën in de golfindustrie. Het evenement benadrukte de verschuiving naar duurzame en efficiënte oplossingen, met een sterke focus op elektrische machines en voertuigen. Jacobsen Turf Equipment onthulde verdere stappen in de elektrificatie  van hun onderhoudsmachines voor golfbanen, waaronder de Eclipse2 handmaaiers en de nieuwe AR1, een driedelige roughmaaier, allemaal voorzien van de geavanceerde Samsung ELiTE lithium accutechniek.

De AR1 en Eclipse2, die dezelfde accutechniek gebruiken als in E-Z-GO golf buggy’s en Cushman transporters, tonen Jacobsen’s inzet voor elektrificatie en efficiëntie. De Eclipse2 ELiTE zal in 2024 leverbaar worden en de AR1 ELiTE gaat in 2025 in productie.

Smithco presenteerde tijdens de GCSAA-beurs in Phoenix een reeks nieuwe en geüpdatete producten, met een nadrukkelijke focus op elektrificatie. De XL7000, een populaire driedelige greensroller, krijgt belangrijke updates en een nieuwe elektrische variant, de XL7000E, die emissievrij is dankzij een accupakket en elektromotor. Dit hybride model behoudt hydraulische aandrijving voor de rolcomponenten voor betrouwbaarheid. Daarnaast introduceerde Smithco de 1200E, een volledig elektrische zelfrijdende spuitmachine, onderdeel van een doorontwikkelde productlijn op een modulair platform voor vereenvoudigd gebruik en onderhoud.

Deze innovaties laten zien dat de golfindustrie volop in beweging is richting een groene toekomt.