Pols logo
Zoek

Pols introduceert de LM-Trac 287

LM-Trac en Pols introduceren de 287 werktuigdrager als opvolger van de succesvolle LM-Trac 286. De 287 is geen compleet nieuw model maar een doorontwikkeling van de 286. Hoewel de wijzigingen op het eerste oog niet zo heel groot lijken, is de machine onderhuids toch flink onder handen genomen.

Het grote verschil ten opzichte van de 286 is de komst van een 48pk Stage V motor, waarmee hij voldoet aan de laatste emissie richtlijnen. De Lombardini motor uit de 286 heeft plaats gemaakt voor een motor van Perkins met 12 pk meer vermogen (+25%). Ook het motorkoppel, 166 Nm,  neemt met 53Nm (+47%) fors toe en dat bij een aanzienlijk  lager motortoerental van 1400 omw/min. Het hogere vermogen en koppel bij een lager toerental zorgen ervoor dat de machine gemakkelijker en met een lager geluidsniveau zijn werk kan doen. De verhoogde luchtinlaat rechts achter de cabine zorgt ervoor dat de machine ook in zwaardere omstandigheden schone lucht kan aanzuigen.

De stage V motor vroeg duidelijk meer ruimte, waardoor LM-Trac gedwongen was ook het chassis opnieuw te ontwerpen. Daarbij is gelijk een aantal wensen vanuit de praktijkervaring meegenomen. Onder andere het hefsysteem met de adaptieve borsteldruk regeling is nu uitgevoerd met grotere lagers en sterkere pennen t.o.v. de 286.

Qua interieur is er een ranker stuurkolom gemonteerd. Het dashboard uit de 286 is komen te vervallen en is vervangen door een display tegen de rechter cabinestijl, weke reeds bekend was uit de LM-Trac 387. Aan de buitenzijde vallen de nieuwe ronde koplampen op en het feit dat alle verlichting nu uitgevoerd is als energiezuinige LED verlichting.

Pols, sinds oktober 2020 importeur van LM-Trac in de Benelux, verwacht dat de LM-Trac 287 net als zijn voorganger veelvuldig gebruikt zal gaan worden in de mechanische en de thermische onkruidbestrijding. Daarnaast is de LM Trac 287 zeer geschikt voor vele aanbouwwerktuigen zoals een fecalieënzuiger, een (klepel)maaier, een bladblazer, een rolbezem en een sneeuwploeg. De eerste LM-Trac’s 287 zijn reeds gearriveerd bij Pols en zijn beschikbaar voor demonstraties.

Wie meer informatie over de LM-Trac 287 wil, kan zich wenden tot Pols via info@Pols.nl of via +31 (0)181-458 845, of bij één van de aangestelde LM-Trac dealers