Pols logo

Ransomes produceert laatste serie MP493 cirkelmaaiers

De succesvolle Ransomes MP serie kooi- en cirkelmaaiers is vanaf de productiestart in 2015 geleverd met twee motoropties, een 49pk Kubota dieselmotor (Stage IIIA) en een 65pk turbo variant (Stage IIIB). Het afgelopen najaar is de 65pk versie met een aantal minimale aanpassingen omgezet naar de meest recente Stage V emissienorm.

Van de 49 pk variant is gebleken dat deze ruimschoots voldoende vermogen levert om een cirkel- of kooimaaier met cabine en airco aan te drijven. De verkoopaantallen waren daardoor nagenoeg gelijk aan die van de 65 pk versies.

Ransomes heeft de laatste serie van deze machines geproduceerd en deze worden op dit moment uitgeleverd in Europa. Hierna is de keuze voor deze variant niet meer mogelijk.

Een van de bedrijven die hiervan heeft geprofiteerd is Vogels groenvoorziening in Gemonde (Noord-Brabant)

Remco Vogels, Directeur van Vogels Groenvoorziening, over deze keuze:

“Wij hebben diverse Ransomes maaimachines rondrijden waaronder de 65 pk variant van de MP cirkelmaaier, de MP653. Wat mij aanspreekt aan de 49 pk variant is de eenvoud ervan. Verder merken we dat deze MP493 zuiniger is. Dit heeft erin geresulteerd dat wij na de eerste machine die in April is geleverd recentelijk nog een tweede machine hebben aangeschaft”

Cees Wolters van Pols over de MP493: “Toen Ransomes met het plan kwam om de MP serie met een 49 pk dieselmotor te introduceren hadden wij onze bedenkingen. Een driedelige cirkelmaaier had voorheen altijd een 60 pk dieselmotor. Uiteindelijk, bijna 200 geleverde MP maaimachines in Nederland verder, is gebleken dat deze variant prima uit de voeten kan onder onze veeleisende Nederlandse omstandigheden. Dit heeft alles te maken met het uitgekiende hydraulische systeem met voor elk mes een eigen hydromotor en de gewichtsbesparing van ruim 200 kg die is gerealiseerd door het gebruik van hoogwaardige staalsoorten”

Als u net als Vogels Groenvoorziening nog wilt profiteren van de keuze voor een MP493 cirkelmaaier dan is het verstandig om op korte termijn contact op te nemen met uw Ransomes dealer of Pols in Zuidland.