Theo Pouw Groep kiest voor duurzame innovatie met de tweede elektrisch aangedreven Destroyer 1313 ECO-EP+ (Electric Powered) van Keestrack

Theo Pouw Groep kiest voor duurzame innovatie met de tweede elektrisch aangedreven Destroyer 1313 ECO-EP+ (Electric Powered) van Keestrack

De Theo Pouw Groep is een veelzijdige dienstverlener voor de grond-, weg-, water- en betonbouw. De bedrijfsactiviteiten bestaan uit transport, op- en overslag, bewerken en reinigen van grond en recycling van bouw- en slooppuin en verhuur van bouwmachines. Verder handelen ze in primaire en secundaire bouwstoffen en betonproducten op maat.

Om het sloop- en bouwpuin te recyclen tot herbruikbare, gecertificeerde granulaten voor de wegenbouw of als toeslagmateriaal voor de asfalt- en betonindustrie heeft Pouw 2 maal op rij gekozen voor de innovatieve elektrisch aangedreven Destroyer 1313 ECO-EP+(Electric Powered) percussiebreker van Keestrack.

De reden dat Pouw voor deze elektrisch aangedreven versie heeft gekozen is dat deze zo min mogelijk CO2-uitstoot heeft. De breker heeft een stage IIIA motor, net als de shovel en kraan die Pouw naast de breker inzet. De volledige set voldoet zo aan de Stage IIIA-normen. “Gezien de huidige brandstofprijzen zijn de meerkosten van de ECO-EP+ elektrische aandrijving snel terug verdiend; noodzakelijk om concurrerend te blijven” , aldus de Theo Pouw Groep. “Bovendien bieden ze dezelfde bedrijfsresultaten als de standaard diesel/hydraulisch aangedreven versie en levert de ECO-EP+ al snel een gemiddelde brandstofbesparing van 20% op. Dit is afhankelijk van of er met een lager toerental via de Genset elektriciteit wordt gegenereerd of dat er via het externe net rechtstreeks, nog duurzamere energie, wordt onttrokken”.

Pols Groep de importeur van Keestrack mobiele breek- en zeefinstallaties is zeer verheugd met het succes van de op de Bauma 2013 geïntroduceerde machine en is blij met de innovatieve ontwikkelingen bij Keestrack. “Op dit moment is bijna het gehele productgamma zeef- en percussiebrekers in een elektrisch aangedreven variant te verkrijgen”, aldus Johnny Kraai van Pols Groep.

De Destroyer 1313 ECO-EP+ is uiterst toegankelijk voor onderhoud en het vervangen van slijtdelen. Het chassis is hydraulisch kantelbaar voor onderhoud en inspectie onder het breekhuis.

Met een gewicht van 60.000kg en een voedingsopening van 900mm x 1.280mm en een rotordiameter van 1.267mm behaalt deze percussiebreker een capaciteit tot 500 ton per uur.

De 2 dek voorzeef van 3.000x 1.250mm zorgt voor een betere productkwaliteit en een hogere productiecapaciteit. Bovendien is er minder slijtage aan de slaglijsten door de voorafzeving.

Rotorsnelheid van de breker is 520-750 tpm ofwel 31-46 m/s. De 4 slaglijsten wegen ieder 312,5kg. De elektrische aandrijfmotor van de breker heeft een krachtig vermogen van 250kW

De percussiebreker van Pouw is uitgerust met een 2 dek nazeef van 4.500 x 1.500mm en een zwenkbare terugloopband om een gesloten circuit te creëren. De zwenkbare terugloopband is tevens bruikbaar als een stockageband.

De Destroyer 1313 ECO-EP+ is bij Pouw geleverd in de bedrijfskleuren met een 4-assige Dolly. De breker wordt door eigen transportmiddelen van Pouw verplaatst.

keestrack pouw

Openingstijden

Dagelijks:
 
Kantoor: 08.00 - 16.30 uur
 
Magazijn: 08.00 - 16.30 uur
 
Werkplaats: 08.00 - 16.30 uur
 
Zaterdag: 09.00 - 12.30 uur
 
Buiten kantoor uren: Op afspraak
 
Storing buiten kantoor uren? klik hier

Volg ons!

volg Pols op LinkedInvolg Pols op Facebookvolg Kioti Benelux op Facebook
volg Ransomes op Facebookvolg Jacobsen op Facebookvolg TS Industrie op Facebook

 

Metaalunievoorwaarden

Klik hier voor de metaalunievoorwaarden