Pols logo
Zoek

Professionele grondzuigers voor zorgvuldig graafwerk

Grondzuigtechniek

In Nederland ligt ruim 1,7 miljoen kilometer aan kabels en leidingen onder de grond. Jaarlijks vinden er meer dan 45.000 incidenten van graafschade plaats tijdens de ongeveer 770.000 graafwerkzaamheden, met een directe kostenpost van circa €38 miljoen. Dit benadrukt de noodzaak van nauwkeurigheid en zorg tijdens graafwerkzaamheden. Bij Pols zijn we ons bewust van deze uitdagingen en bieden wij daarom de grondzuigers van RSP aan. Deze grondzuigmachines worden efficiënt gebruikt waar een hoog risico op schade conventionele methoden belemmert. RSP grondzuigmachines, beschikbaar voor zowel mobiele als stationaire toepassingen, garanderen niet alleen de snelste en veiligste uitgravingen, maar verminderen ook de verkeers- en ecologische belasting. Met de technologie van RSP bent u altijd een stap voor in het veilig uitvoeren van uw graafprojecten.

Minder Lees meer

Alles over grondzuigers

Wat is grondzuigen?

Met behulp van een grondzuigmachine kunt u actief de ondergrondse infrastructuur blootleggen, terwijl u minimaliseert dat omliggende boomwortels, kabels en leidingen beschadigd raken.

De grondzuiger is een veelgebruikte tool in de grond-, water- en wegenbouw, alsook bij kabel- en leidingbeheer en railbeheer. Bovendien biedt het uitkomst bij milieu-uitdagingen, precisiewerk en industriewerkzaamheden. 

Grondzuigers zijn buitengewoon geschikt wanneer er beperkte ruimte aanwezig is, en ook voor het verwijderen van grond op risicovolle locaties.

Hoe werkt grondzuigen?

De grondzuigmachine heeft een hydraulisch beweegbare zuigslang die zich op driedimensionaal niveau kan verplaatsen. Binnen in de machine bevindt zich een ventilator die zorgt voor luchtstroom en onderdruk.

De luchtstroom zuigt alle materialen met een maximale grootte van 250 mm op in de buurt van de zuigmond. De machine is uitgerust met een verzamelruimte waarin alle grote gronddeeltjes neerdalen.

Deze luchtstroom ondergaat vervolgens een reinigings- en droogproces via verschillende afscheidingskamers, waarna het op een groot oppervlak naar boven wordt uitgestoten. Ten slotte heeft u de mogelijkheid om het opgezogen materiaal te kiepen of te verwerken.

Veel keuzevrijheid in specificaties en functionaliteiten

Lange levensduur

Heeft u een vraag?

Blijf altijd op de hoogte met een adviesaanvraag van Pols

Heeft u een vraag over een bepaald product op onze website of wilt u contact opnemen met een andere vraag of om een afspraak in te plannen?

Uw Machine, Onze Zorg

Waarom kiezen voor Pols?

Bij Pols koopt u de beste machine, met de beste service om de machine ook draaiend te houden. Zó helpen we u bij Pols:

Storingdienst

Onze storingsdienst is ook zaterdags beschikbaar

Topmerken

Wij bieden professionele oplossingen van topmerken

Snelle levering

Wij hebben een groot magazijn met originele onderdelen voor snelle levering

Gebruiksvriendelijk

Wij leveren onderhouds- en gebruiksvriendelijke machines

Service & Contact

Heeft u een vraag over een bepaald product op onze website of wilt u contact opnemen met een andere vraag of om een afspraak in te plannen?

We vragen u om contact op te nemen via onderstaande opties.