fbpx

Grondzuigtechniek

Professionele grondzuigmachines voor zorgvuldig graafwerk

Stelt u zich eens voor, u werkt in de industrie. Er moet gegraven worden, maar u wilt graafschades zo minimaal mogelijk houden. U kent immers de problemen die deze graafschades kunnen veroorzaken (extra kosten, vertraging, etc.). Dan heeft Pols dé oplossing voor u: de grondzuigmachines van RSP. 

RSP produceert al meer dan 25 jaar betrouwbare mobiele en stationaire grondzuigmachines. Elke machine is afgestemd op de wensen en behoeften van de gebruiker; deze kiest o.a. het transportvoertuig, de ventilatorcapaciteit en containergrootte. Zo heeft u altijd de perfecte grondzuigmachine voor uw project.

Alles over grondzuigmachines

Wat is grondzuigen?

Grondzuigen is een techniek waarbij met een grondzuigmachine de ondergrondse infrastructuur kan worden blootgelegd, waarbij beschadiging aan omliggende boomwortels, kabels en leidingen minimaal blijft. Grondzuigmachines worden veel ingezet in de grond- water- en wegenbouw, bij kabel- en leidingbeheer en railbeheer. Maar ook bij milieu-uitdagingen, precisiewerk en industriewerkzaamheden is dit een uitkomst. Een grondzuigmachine is uitermate geschikt wanneer er beperkte ruimte aanwezig is, maar ook wanneer er grond verwijderd moet worden op risicovolle locaties. 

Hoe werkt grondzuigen?

De zuigslang van een grondzuigmachine is hydraulisch en kan op driedimensionaal niveau bewegen. In de machine zit een ventilator die zorgt voor luchtstroom en onderdruk. De luchtstroom zuigt al het materiaal in de buurt van de zuigmond op – alle materialen van maximaal 250 mm zijn opzuigbaar. De machine beschikt over een verzamelruimte waar alle grote gronddeeltjes in neerdalen. De luchtstroom wordt verder schoongemaakt en gedroogd via verschillende afscheidingskamers en vervolgens over een groot oppervlak naar boven uitgestoten. Tot slot kan het opgezogen materiaal gekiept of verwerkt worden.

Unique selling point

Unique selling point​

Unique selling point​

Unique selling point​

Service & Contact

Heeft u een vraag over een bepaald product op onze website of wilt u contact opnemen met een andere vraag of om een afspraak in te plannen? We vragen u om contact op te nemen via onderstaande opties.

1