Scheidings- en sorteermachines

Professionele machines voor het scheiden en sorteren van afval

Als u afval wilt recyclen, is het vaak noodzakelijk om het afval te scheiden en/of te sorteren. Alleen dan kunt u grondstoffen produceren die voor nieuwe producten gebruikt kunnen worden. Daarnaast kost recyclen minder energie dan het winnen van nieuwe grondstoffen en het maken van producten. Het is daarom een zeer duurzame oplossing voor uw afval. Bij Pols hebben we een breed aanbod aan sorteermachines geschikt voor verschillende soorten afval. We maken onderscheiden tussen de hieronder beschreven soorten afval.

Scheidings- en sorteermachines voor elk type afval

Bouw- en sloopafval scheiden en sorteren

Bouw- en sloopafval komt vrij bij nieuwbouwprojecten, verbouwingen, renovaties en de sloop van ruimtes en gebouwen. Het bevat vaak een groot aantal te recyclen materialen. Daar heeft u een veelzijdige scheid- en sorteermachine voor nodig.

Commercieel afval scheiden en sorteren

Onder commercieel afval verstaan we het afval dat met name afkomstig is uit een bebouwde omgeving met bijvoorbeeld kantoorgebouwen of afval uit de sport- en recreatiebranche, onderwijsinstellingen of uit de entertainmentbranche.

Compost scheiden en sorteren

Compost verbetert de bodem en bestaat volledig uit plantaardige resten, zoals bijvoorbeeld groenten, fruit(schillen) bladeren en grasmaaisel. Het is het resultaat van een composteringsproces. Dat is een natuurlijk proces waarbij micro-organismen, die van nature al aanwezig zijn in het materiaal, de materialen afbreken en gebruiken voor hun eigen levensprocessen.

Houtafval scheiden en sorteren

Onder houtafval verstaan we hout dat al gebruikt is voor verschillende toepassingen, maar ook kap- en snoeiafval valt onder houtafval als het om grote hoeveelheden gaat. Daar heeft u een professionele oplossing voor nodig. Kleine hoeveelheden snoeiafval, van bijvoorbeeld uw eigen tuin, vallen onder huishoudelijk afval.

Huishoudelijk afval scheiden en sorteren

Onder huishoudelijk afval verstaan we het afval dat we dagelijks met zijn allen produceren binnen het huishouden. Het gaat elke dag opnieuw om grote hoeveelheden die verwerkt moeten worden. In dat afval zitten vele materialen door elkaar heen, die gescheiden en gesorteerd moeten worden om zoveel mogelijk te kunnen hergebruiken.

Industrieel afval scheiden en sorteren

Industrieel afval is een breed begrip. Dit komt doordat het soort afval afhankelijk is van de industrie. Vaak wordt er in binnen het industriële afval gesproken van een restproduct, dat in de meeste gevallen gerecycled kan worden. Wij helpen u graag om de juiste scheidings- en sorteermachine voor uw industriële afval te kiezen.

Waarom kiezen voor een maaier bij Pols?

Unique selling point

Unique selling point​

Unique selling point​

Unique selling point​

Onderdelen uit deze categorie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit. Aenean commodo ligula eget dolor. Aenean massa. Cum sociis natoque penatibus et magnis dis parturient montes, nascetur ridiculus mus. Donec quam felis, ultricies nec, pellentesque eu, pretium quis, sem. Nulla consequat massa quis enim. Donec pede justo, fringilla vel, aliquet nec, vulputate eget, arcu. In enim justo, rhoncus ut,

Service & Contact

Heeft u een vraag over een bepaald product op onze website of wilt u contact opnemen met een andere vraag of om een afspraak in te plannen? We vragen u om contact op te nemen via onderstaande opties.