Over Pols

Uw Machine, Onze Zorg

Pols is een onafhankelijk familiebedrijf gevestigd in Zuidland. Wij zijn een compacte organisatie met korte lijnen richting onze klanten en leveranciers. De klant en zijn machine staan altijd centraal, we denken mee met de klant als het gaat om advies, verkoop, reparatie, modificatie of onderdelenvoorziening. Niet voor niets is ons credo: “Uw Machine, Onze Zorg”.

De missie en visie van Pols

Missie

Pols is een betrouwbare en flexibele partner op het gebied Groentechniek, Tractoren, Recyclingtechniek en Grondzuigtechniek. Uw machine is onze zorg.

Visie

Wij willen groeien naar een leidende positie op onze markten op basis van een gezonde ambitie, op basis van onze productkennis en doordat we oog hebben voor het belang van onze klanten.

Geschiedenis

Geschiedenis

2022

Pols wordt distributeur voor Ransomes en Jacobsen in België en Luxemburg

Pols is per 1 maart 2022 aangesteld als distributeur voor de professionele maaimachines en onderdelenleverantie van Ransomes en Jacobsen in België en Luxemburg en neemt deze taak, in goed overleg over van de Firma Thomas in Merchtem.

2022
2020

Pols importeur van LM Trac Benelux, Wessex en Zemmler

Zemmler Siebanlagen GmbH, producent van Zemmler zeefmachines, is een bloeiend bedrijf waarbij innovatie, flexibiliteit en maatwerk voor klanten centraal staan. Zemmler Siebanlagen GmbH is sinds 2018 grotendeels in handen van de Doppstadt Familienholding GmbH.

Vanaf 1 oktober is Pols door Oy Lai-Mu, de Finse fabrikant van de bekende LM Trac werktuigdragers, aangesteld als importeur voor de Benelux. De LM Trac 286 is in Nederland een meer dan bekende verschijning en inmiddels is de opvolger van de 286, de LM Trac 287, ook toegevoegd aan ons leveringsprogramma.

Ook is Pols aangesteld als importeur voor de verkoop en service van Wessex ProLine maaimachines in Nederland. Met de ProLine producten van Wessex biedt Pols een alternatief productenpakket aan voor het onderhouden van golfbanen en sportvelden.

2020
2019

Pols importeur LM Trac Verenigd Koninkrijk en Frankrijk

Per 1 oktober 2019 is Pols importeur voor de verkoop en de service van de LM Trac werktuigdragers in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De LM Trac werktuigdragers worden geproduceerd door de Finse fabrikant Oy Lai-Mu.

2019
2016

Pols is per 1 januari 2016 ook invoerder voor de Kioti tractoren in Engeland

Kioti is de grootste Zuid Koreaanse producent van compact tractoren. Kioti produceert en ontwikkelt sinds de oprichting in 1947 machines en motoren. Sinds 1968 ontwikkelt Kioti zelfstandig tractoren.

2016
2015

4e generatie neemt het roer over

Per 1 september 2015 is Piet van der Pols directeur van alle Pols bedrijven. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat met voorgenoemde besluiten de continuïteit van de Pols bedrijven, haar klanten en de leveranciers is gewaarborgd.

2015
2013

Pols Zuidland importeur van Keestrack

Vanaf 1 februari 2013 is Pols Zuidland exclusief importeur van Keestrack puinbrekers en schudzeven in Nederland. In nauwe samenwerking met de fabrikant zullen de gebruikers optimaal worden ondersteund.

Keestrack ontwerpt en produceert sinds 1988 mobiele zeef- en breekmachines in eigen beheer. De hoog technologische productie is volledig in eigen handen waarin kwaliteit, innovatie, flexibiliteit en after sales support centraal staan. Onderzoek en ontwikkeling zorgen ervoor dat Keestrack blijft voldoen aan de hoge verwachtingen van haar klanten. Alle Keestrack machines blijven continue in ontwikkeling en deze worden aangepast aan de wensen van de klanten en de nieuwste normen betreffende granulaten en veranderende Europese richtlijnen.

Keestrack was de allereerste die het concept toepaste van directe voeding op de zeefbox en tot op heden is dit nog door geen enkele concurrent geëvenaard. Het originele Keestrack concept heeft zich in de huidige markt ontwikkeld als de industriestandaard. De toepassingsgebieden zijn door dit concept enorm verbreed omdat de machine zowel gebruikt kan worden als voorzeef voor grof materiaal of als precisiezeef voor fijn materiaal.

2013
2006

Kioti European Parts Distribution naar Pols Groep

Het Koreaanse merk Kioti levert (compact) tractoren in het vermogensbereik van 20 tot 90pk en is met een gestage opmars bezig in Europa. Het dealernetwerk is de afgelopen jaren sterk uitgebreid en op alle belangrijke markten in Europa worden de tractoren verkocht. Om ook de onderdelenleverantie in goede banen te leiden gaat de Pols Groep de onderdelenleverantie verzorgen aan de verschillende importeurs in Europa. De keuze voor de Pols Groep is best opmerkelijk daar de markt in Nederland relatief klein is in vergelijking met landen als Duitsland en Engeland. De gunstige ligging, dicht bij de Rotterdamse haven, het ruime en moderne onderdelenmagazijn en de bekendheid met internationale onderdelenlevering waren echter doorslaggevende factoren voor Kioti om de keuze te laten vallen op Pols.

 

2006
2003

Importeur Kioti

Pols Zuidland wordt Nederlands importeur van het tractormerk Kioti.

2003
1984-1992

Pols Zuidland wordt importeur van verschillende merken

Deze producten worden door geheel Nederland verkocht. Het gaat hier om de TS houtversnipperaars en de Leiber transporters. Vijf jaar later wordt Pols Zuidland importeur van Doppstadt. In 1992 werden daar de Ransomes, Cushman en Ryan producten aan toegevoegd, die nu door heel Nederland worden verkocht.

1984-1992
1981

Overname

In 1981 nemen Cees, Henk en Adriaan het bedrijf over en richten zij samen Technische Handelsonderming C. van der Pols & Zn. B.V. op. 

1981
1977

Revolutionaire ontwikkeling

Vanaf de tweede helft van de zeventiger jaren voltrekken de ontwikkelingen bij Pols Zuidland zich in een razendsnel tempo. In 1977 zijn er nog maar zeven man werkzaam in het bedrijf, de omzet ligt dan rond het half miljoen. Na een jaar al schiet die over de één miljoen gulden heen. Van de tweede generatie trekken de broers Pieter en Adriaan zich in die tijd uit het bedrijf terug, Teunis gaat nog even door.

Het productenaanbod en het aantal leveranciers breiden zich van lieverlee verder uit en het personeelsbestand groeit.

1977
1954

Uitbreiding van de bedrijfsruimte

De bedrijfsruimte van het mechanisatiebedrijf wordt in de loop van de jaren sterk uitgebreid. In het schuurtje op het bedrijfsterrein, waar de oude freesmachine uit 1937 nog steeds te bewonderen is, begonnen Cees van der Pols Sr. en zijn drie zoons hun eerste handelsactiviteiten.

Negen jaar later, op 18 november 1954, wordt de eerste bedrijfsuitbreiding geopend en in bedrijf genomen. Het is een gebouw, opgetrokken uit betonelementen met ingeperste baksteenvormen, dat wordt afgedekt met golfplaten en dat een doelmatige indeling heeft: een reparatiewerkplaats met machines en werkbanken, een onderdelenmagazijn en een kantoor.

1954
1933

De wortels van het bedrijf

De grondslag voor Pols Zuidland werd eigenlijk al gelegd in 1933.

Grootvader Cees, afkomstig uit Heijplaat, het stukje Rotterdam achter de Waalhaven, strijkt na enig zoeken naar vaste grond onder de voeten voor zijn tuinbouwbedrijf, neer aan de Stationsweg in Zuidland. Daar vestigt hij zijn kwekerij ‘Nieuw Leven’. Zijn zoons Teunis, Pieter en Adriaan helpen mee in het bedrijf.

1933

Service & Contact

Heeft u een vraag over een bepaald product op onze website of wilt u contact opnemen met een andere vraag of om een afspraak in te plannen? We vragen u om contact op te nemen via onderstaande opties.