Pols logo
Zoek
Uw machine, onze zorg

Over Pols

Pols is een onafhankelijk familiebedrijf gevestigd in Zuidland, bij Rotterdam. Een compacte organisatie met korte lijnen richting klanten en leveranciers. U en uw machine staan centraal. We denken graag met u mee als het gaat om advies, verkoop, reparatie, modificatie of onderdelenvoorziening. Onze slogan is dan ook niet voor niets: “Uw Machine, Onze Zorg”.

U kunt bij ons terecht voor oplossingen op het gebied van:

Waarom kiezen
voor Pols?

Bij Pols koopt u niet alleen de beste machine, u beschikt ook over de beste service en ondersteuning om uw machine bedrijfszeker te houden en stilstand te minimaliseren. Zó helpen we u bij Pols:

Bij een storing kunt u ons ook buiten werktijden en op zaterdag bereiken

Maar liefst 20 goed opgeleide en gespecialiseerde monteurs met productkennis helpen u graag verder

Voor snelle reparaties is er voor u een groot magazijn met originele onderdelen

U vindt bij ons een uitgebreid productassortiment van alle topmerken

De missie en visie van Pols

Missie

Pols is een betrouwbare en flexibele partner op het gebied Groentechniek, Tractoren, Recyclingtechniek en Grondzuigtechniek. Uw machine is onze zorg.

Visie

Wij willen groeien naar een leidende positie op onze markten op basis van een gezonde ambitie, op basis van onze productkennis en doordat we oog hebben voor het belang van onze klanten.

Bekijk onze bedrijfsvideo

Video afspelen

Onze brochure

Geschiedenis van Pols Zuidland

1933
1954
1977
1981
1984-1992
2003
2006
2013
2015
2016
2019
2020
2021
2022
2023

De wortels van het bedrijf

De grondslag voor Pols Zuidland werd eigenlijk al gelegd in 1933.

Grootvader Cees, afkomstig uit Heijplaat, het stukje Rotterdam achter de Waalhaven, strijkt na enig zoeken naar vaste grond onder de voeten voor zijn tuinbouwbedrijf, neer aan de Stationsweg in Zuidland. Daar vestigt hij zijn kwekerij ‘Nieuw Leven’. Zijn zoons Teunis, Pieter en Adriaan helpen mee in het bedrijf.

Uitbreiding van de bedrijfsruimte

De bedrijfsruimte van het mechanisatiebedrijf wordt in de loop van de jaren sterk uitgebreid. In het schuurtje op het bedrijfsterrein, waar de oude freesmachine uit 1937 nog steeds te bewonderen is, begonnen Cees van der Pols Sr. en zijn drie zoons hun eerste handelsactiviteiten.

Negen jaar later, op 18 november 1954, wordt de eerste bedrijfsuitbreiding geopend en in bedrijf genomen. Het is een gebouw, opgetrokken uit betonelementen met ingeperste baksteenvormen, dat wordt afgedekt met golfplaten en dat een doelmatige indeling heeft: een reparatiewerkplaats met machines en werkbanken, een onderdelenmagazijn en een kantoor.

Revolutionaire ontwikkeling

Vanaf de tweede helft van de zeventiger jaren voltrekken de ontwikkelingen bij Pols Zuidland zich in een razendsnel tempo. In 1977 zijn er nog maar zeven man werkzaam in het bedrijf, de omzet ligt dan rond het half miljoen. Na een jaar al schiet die over de één miljoen gulden heen. Van de tweede generatie trekken de broers Pieter en Adriaan zich in die tijd uit het bedrijf terug, Teunis gaat nog even door.

Het productenaanbod en het aantal leveranciers breiden zich van lieverlee verder uit en het personeelsbestand groeit.

Overname

In 1981 nemen Cees, Henk en Adriaan het bedrijf over en richten zij samen Technische Handelsonderming C. van der Pols & Zn. B.V. op. 

Pols Zuidland wordt importeur van verschillende merken

Deze producten worden door geheel Nederland verkocht. Het gaat hier om de TS houtversnipperaars en de Leiber transporters. Vijf jaar later wordt Pols Zuidland importeur van Doppstadt. In 1992 werden daar de Ransomes, Cushman en Ryan producten aan toegevoegd, die nu door heel Nederland worden verkocht.

Importeur Kioti

Daedong begon met export naar de VS en breidde uit naar Europa in 1990, nu exporteert het naar 80 landen. Onder de handelsnaam Kioti bedient het de Europese, Amerikaanse en Australische markten. Kioti EU in Rotterdam ondersteunt de Europese distributie sinds 2012. Daedong blijft focussen op motorontwikkeling en heeft diverse certificaten voor kwaliteitscontrole. Het biedt hoogwaardige producten en diensten tegen concurrerende prijzen, met tractoren van 21 tot 115 pk, geschikt voor diverse toepassingen.
Over Pols - Kioti tractor logo

Kioti European Parts Distribution naar Pols Groep

Het Koreaanse merk Kioti levert (compact) tractoren in het vermogensbereik van 20 tot 90pk en is met een gestage opmars bezig in Europa. Het dealernetwerk is de afgelopen jaren sterk uitgebreid en op alle belangrijke markten in Europa worden de tractoren verkocht. Om ook de onderdelenleverantie in goede banen te leiden gaat de Pols Groep de onderdelenleverantie verzorgen aan de verschillende importeurs in Europa. De keuze voor de Pols Groep is best opmerkelijk daar de markt in Nederland relatief klein is in vergelijking met landen als Duitsland en Engeland. De gunstige ligging, dicht bij de Rotterdamse haven, het ruime en moderne onderdelenmagazijn en de bekendheid met internationale onderdelenlevering waren echter doorslaggevende factoren voor Kioti om de keuze te laten vallen op Pols.

 

Pols Zuidland importeur van Keestrack

Vanaf 1 februari 2013 is Pols Zuidland exclusief importeur van Keestrack puinbrekers en schudzeven in Nederland. In nauwe samenwerking met de fabrikant zullen de gebruikers optimaal worden ondersteund.

Keestrack ontwerpt en produceert sinds 1988 mobiele zeef- en breekmachines in eigen beheer. De hoog technologische productie is volledig in eigen handen waarin kwaliteit, innovatie, flexibiliteit en after sales support centraal staan. Onderzoek en ontwikkeling zorgen ervoor dat Keestrack blijft voldoen aan de hoge verwachtingen van haar klanten. Alle Keestrack machines blijven continue in ontwikkeling en deze worden aangepast aan de wensen van de klanten en de nieuwste normen betreffende granulaten en veranderende Europese richtlijnen.

Keestrack was de allereerste die het concept toepaste van directe voeding op de zeefbox en tot op heden is dit nog door geen enkele concurrent geëvenaard. Het originele Keestrack concept heeft zich in de huidige markt ontwikkeld als de industriestandaard. De toepassingsgebieden zijn door dit concept enorm verbreed omdat de machine zowel gebruikt kan worden als voorzeef voor grof materiaal of als precisiezeef voor fijn materiaal.
Over Pols - Keestrack logo

4e generatie neemt het roer over

Per 1 september 2015 is Piet van der Pols directeur van alle Pols bedrijven. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat met voorgenoemde besluiten de continuïteit van de Pols bedrijven, haar klanten en de leveranciers is gewaarborgd.
Over Pols - Piet foto

Pols is per 1 januari 2016 gestart met de verkoop van Kioti tractoren via Kioti UK

Kioti, opgericht in 1947, is de toonaangevende fabrikant van compacte tractoren in Zuid-Korea. Sinds de oprichting houdt Kioti zich bezig met de productie en ontwikkeling van machines en motoren. Vanaf 1968 is Kioti ook zelfstandig betrokken bij de ontwikkeling van tractoren.

Vanaf 2016 verkoopt Pols de Kioti tractoren ook in Engeland, via Kioti UK.Over Pols - Kioti logo

Pols importeur LM Trac Verenigd Koninkrijk en Frankrijk

Per 1 oktober 2019 is Pols importeur voor de verkoop en de service van de LM Trac werktuigdragers in het Verenigd Koninkrijk en Frankrijk. De LM Trac werktuigdragers worden geproduceerd door de Finse fabrikant Oy Lai-Mu.

Over Pols - LM Trac logo

Pols importeur van LM Trac Benelux, Wessex en Zemmler

Zemmler Siebanlagen GmbH, producent van Zemmler zeefmachines, is een bloeiend bedrijf waarbij innovatie, flexibiliteit en maatwerk voor klanten centraal staan. Zemmler Siebanlagen GmbH is sinds 2018 grotendeels in handen van de Doppstadt Familienholding GmbH.

Vanaf 1 oktober is Pols door Oy Lai-Mu, de Finse fabrikant van de bekende LM Trac werktuigdragers, aangesteld als importeur voor de Benelux. De LM Trac 286 is in Nederland een meer dan bekende verschijning en inmiddels is de opvolger van de 286, de LM Trac 287, ook toegevoegd aan ons leveringsprogramma.

Ook is Pols aangesteld als importeur voor de verkoop en service van Wessex ProLine maaimachines in Nederland. Met de ProLine producten van Wessex biedt Pols een alternatief productenpakket aan voor het onderhouden van golfbanen en sportvelden.

Pols distributeur SBM in België en Luxemburg

Sinds 2021 fungeert Pols als distributeur van de recycling machines van SBM in België en Luxemburg.

Het assortiment van SBM bevat vier varianten van percussiebrekers (rotorbrekers) en drie varianten van kaakbrekers. Daarnaast is er een uitgebreide selectie van stationaire machines beschikbaar.

Pols wordt distributeur voor Ransomes en Jacobsen in België en Luxemburg

Pols is per 1 maart 2022 aangesteld als distributeur voor de professionele maaimachines en onderdelenleverantie van Ransomes en Jacobsen in België en Luxemburg en neemt deze taak, in goed overleg over van de Firma Thomas in Merchtem.

Het assortiment van Pols is uitgebreid met de machines van JT RecTec.

Vanaf 2023 is Pols importeur van de machines van JT RecTec, een pionier op het gebied van compostomzettechnologie. Door de lancering van de eTurner E380 en E530 heeft JT RecTec de compostindustrie gerevolutioneerd met de introductie van de eerste deels autonome compostomzetters op de markt, die elektrisch aangedreven en op afstand bedienbaar zijn.

Onze Service?

Snel, goed bereikbaar en als het nodig is: op locatie

Bij Pols kunt u rekenen op de beste service. We stoppen niet bij advies en levering van kwalitatieve machines en onderdelen. En natuurlijk zijn we bij storingen en op zaterdagen gewoon bereikbaar. U wilt ten slotte bij een storing met zo weinig mogelijk oponthoud weer aan de slag en daarom lossen we storingen op de meest korte termijn op, met een team van zo’n 20 specifiek opgeleide monteurs. Is het nodig, dan komen deze zelfs langs bij u op locatie. Ze kennen uw machines door en door en weten dus precies hoe u snel weer verder kunt.

Een uitgebreide onderdelen­webshop

In ons onderdelenmagazijn liggen meer dan 30.000 onderdelen. Dat betekent dat de kans groot is dat uw onderdeel bij ons op voorraad ligt als u snel iets nodig heeft. Geen weken wachten of kiezen voor een onderdeel van mindere kwaliteit, maar gewoon meteen weer aan de slag met het onderdeel dat u nodig hebt. Dat is hoe we het gewend zijn bij Pols.

30.000+
Onderdelen
100%
Kwaliteit


In onze onderdelenwebshop vindt u ook alle technische tekeningen van onze machines. Zo vindt u bijvoorbeeld makkelijk het onderdeel dat u nodig heeft terug zodat u eenvoudig het juiste bestelt.

Uw machine, onze zorg

Al bijna 100 jaar ervaring

De basis van ons bedrijf werd al gelegd in 1933. Van tuinbouwbedrijf naar mechanisatiebedrijf, reparatiewerkplaats en onderdelenmagazijn. Pols is in al die jaren enorm gegroeid en heeft steeds meer sterke merken aan het productassortiment kunnen toevoegen. Zo bieden we een ijzersterk en groot assortiment van hoogwaardige, kwalitatieve producten. Dankzij onze jarenlange ervaring kunt u vertrouwen op goede ondersteuning en betrouwbaar advies.

Ons team

Pols is een onafhankelijk familiebedrijf gevestigd in Zuidland.

Ons assortiment

In onze webshop zijn er diverse manieren om de juiste onderdelen te vinden en te bestellen

Service & Contact

Heeft u een vraag over een bepaald product op onze website of wilt u contact opnemen met een andere vraag of om een afspraak in te plannen?

We vragen u om contact op te nemen via onderstaande opties.