Historie

De geschiedenis van Pols

2016

Pols Zuidland is per 1 januari 2016 ook invoerder voor de Kioti tractoren in Engeland

Kioti is de grootste Zuid Koreaanse producent van compact tractoren. Kioti produceert en ontwikkelt sinds de oprichting in 1947 machines en motoren. Sinds 1968 ontwikkelt Kioti zelfstandig tractoren.


2015

4e generatie neemt het roer over

Per 1 september 2015 is Piet van der Pols directeur van alle Pols bedrijven. Wij hebben er het volste vertrouwen in dat met voorgenoemde besluiten de continuïteit van de Pols bedrijven, haar klanten en de leveranciers is gewaarborgd.

4e generatie pols a


2013

Pols Zuidland importeur van Keestrack

Vanaf 1 februari 2013 is Pols Zuidland exclusief importeur van Keestrack puinbrekers en schudzeven in Nederland. In nauwe samenwerking met de fabrikant zullen de gebruikers optimaal worden ondersteund.

Keestrack ontwerpt en produceert sinds 1988 mobiele zeef- en breekmachines in eigen beheer. De hoog technologische productie is volledig in eigen handen waarin kwaliteit, innovatie, flexibiliteit en after sales support centraal staan. Onderzoek en ontwikkeling zorgen ervoor dat Keestrack blijft voldoen aan de hoge verwachtingen van haar klanten. Alle Keestrack machines blijven continue in ontwikkeling en deze worden aangepast aan de wensen van de klanten en de nieuwste normen betreffende granulaten en veranderende Europese richtlijnen.

Keestrack was de allereerste die het concept toepaste van directe voeding op de zeefbox en tot op heden is dit nog door geen enkele concurrent geëvenaard. Het originele Keestrack concept heeft zich in de huidige markt ontwikkeld als de industriestandaard. De toepassingsgebieden zijn door dit concept enorm verbreed omdat de machine zowel gebruikt kan worden als voorzeef voor grof materiaal of als precisiezeef voor fijn materiaal.
 keestrack

2012

Pols Zuidland is per 1 juli 2012 ook invoerder voor de Kioti tractoren in België

Kioti is de grootste Zuid Koreaanse producent van compact tractoren. Kioti produceert en ontwikkelt sinds de oprichting in 1947 machines en motoren. Sinds 1968 ontwikkelt Kioti zelfstandig tractoren.

Pols Zuidland wordt importeur van het merk RSP

Onlangs heeft de POLS GROEP de alleen vertegenwoordiging verkregen van RSP Zuig- / Graafmachines in de BENELUX. Deze machines zijn dé oplossing op plaatsen waar grondverzet met hydraulische graafmachines, niet mogelijk, te gevaarlijk of te arbeidsintensief is.

rsp


2011

Met nieuwbouw opslagloods klaar voor de toekomst

Op 26 november 2010 is bij de Technische handelsonderneming C. van der Pols & Zn. B.V. te Zuidland de officiële eerste paal geslagen van een nieuw te bouwen opslagloods. De kleinkinderen van directeur eigenaar Cees van der Pols hebben de officiële handeling verricht.

 2011  nieuwe pand


2006

Kioti European Parts Distribution naar Pols Groep

Het Koreaanse merk Kioti levert (compact) tractoren in het vermogensbereik van 20 tot 90pk en is met een gestage opmars bezig in Europa. Het dealernetwerk is de afgelopen jaren sterk uitgebreid en op alle belangrijke markten in Europa worden de tractoren verkocht. Om ook de onderdelenleverantie in goede banen te leiden gaat de Pols Groep de onderdelenleverantie verzorgen aan de verschillende importeurs in Europa. De keuze voor de Pols Groep is best opmerkelijk daar de markt in Nederland relatief klein is in vergelijking met landen als Duitsland en Engeland. De gunstige ligging, dicht bij de Rotterdamse haven, het ruime en moderne onderdelenmagazijn en de bekendheid met internationale onderdelenlevering waren echter doorslaggevende factoren voor Kioti om de keuze te laten vallen op Pols. 

2006

2003

Importeur Kioti

Pols Zuidland wordt Nederlands importeur van het tractormerk Kioti.

2003

1998

Uitbreiding van de bedrijfsruimte

De stenen loods uit 1954 speelt anno 1998 als bedrijfsruimte niet meer mee. In de loodsen die daarna zijn gebouwd, bevinden zich de opslagruimte, de showroom en het onderdelenmagazijn. Het nieuwe complex uit 1998 bevat de ultra moderne werkplaats, die een oppervlakte heeft van circa 2.000 vierkante meter.
 
Met de officiële opening van het gloednieuwe complex aan de Stationsweg in Zuidland breekt voor de firma Pols Zuidland een nieuw tijdperk aan. De realisatie van de moderne werkplaats en de smaakvol ingerichte kantoren in dit nieuwe complex betekent bijna een verdubbeling van de bedrijfsruimte. In totaal bedraagt die nu zo’n 5400 vierkante meter.
1998

Pols Zuidland wordt importeur van de Jacobsen producten

Deze producten worden nu door heel Nederland verkocht.


1992

Pols Zuidland wordt importeur van de Ransomes, Cushman en Ryan producten

Deze producten worden nu door heel Nederland verkocht.


1990

Uitbreiding van de bedrijfsruimte

Die laatste drie loodsen worden respectievelijk in december 1984 (1 loods) en maart 1990 (2 loodsen) in gebruik genomen.

1990

1989

Pols Zuidland wordt importeur van Doppstadt

Deze machines worden gefabriceerd in Duitsland. Doppstadt produceert verkleiningsmachines voor organisch afval en mobiele zeefmachines die ingezet kunnen worden bij composteringsbedrijven.


1984

Pols Zuidland wordt importeur van verschillende merken

Deze producten worden door geheel Nederland verkocht. Het gaat hier om de TS houtversnipperaars en de Leiber transporters.

1981

Overname

In 1981 nemen Cees, Henk en Adriaan het bedrijf over en richten zij samen Pols Zuidland B.V. op.

1979

Uitbereiding van de bedrijfsruimte

Op 13 december 1979 opent de heer H. van Geest, burgemeester van Zuidland, officieel een nieuwe loods van het bedrijf. Het is een uitbreiding die later nog door drie andere loodsen gevolgd zal worden. Overigens spreekt de plaatselijke krant in 1979 al over dit enorme bedrijf aan de Stationsweg 36.


1977

Revolutionaire ontwikkeling

Vanaf de tweede helft van de zeventiger jaren voltrekken de ontwikkelingen bij Pols Zuidland zich in een razendsnel tempo. In 1977 zijn er nog maar zeven man werkzaam in het bedrijf, de omzet ligt dan rond het half miljoen. Na een jaar al schiet die over de één miljoen gulden heen. Van de tweede generatie trekken de broers Pieter en Adriaan zich in die tijd uit het bedrijf terug, Teunis gaat nog even door.

Het productenaanbod en het aantal leveranciers breiden zich van lieverlee verder uit en het personeelsbestand groeit.

1971/1974

De derde generatie

 Intussen heeft Teunis vier zoons en een dochter gekregen. Zoon Cees komt als vertegenwoordiger in 1971 in het bedrijf werken, in 1974 gevolgd door Henk, die zich toelegt op de technische kant van het bedrijf.


1954

Uitbreiding van de bedrijfsruimte

De bedrijfsruimte van het mechanisatiebedrijf wordt in de loop van de jaren sterk uitgebreid. In het schuurtje op het bedrijfsterrein, waar de oude freesmachine uit 1937 nog steeds te bewonderen is, begonnen Cees van der Pols Sr. en zijn drie zoons hun eerste handelsactiviteiten.

Negen jaar later, op 18 november 1954, wordt de eerste bedrijfsuitbreiding geopend en in bedrijf genomen. Het is een gebouw, opgetrokken uit betonelementen met ingeperste baksteenvormen, dat wordt afgedekt met golfplaten en dat een doelmatige indeling heeft: een reparatiewerkplaats met machines en werkbanken, een onderdelenmagazijn en een kantoor.
1954   1954 a

1937

Aanschaf van de eerste machine

In 1937 schaft Cees van der Pols Sr. zijn eerste freesmachine aan, een gebeurtenis waar het hele dorp voor uitloopt. Die machine staat er nog steeds, inmiddels in de patio van het nieuwe kantoor.


1933

De wortels van het bedrijf

De grondslag voor Pols Zuidland werd eigenlijk al gelegd in 1933.
 
Grootvader Cees, afkomstig uit Heijplaat, het stukje Rotterdam achter de Waalhaven, strijkt na enig zoeken naar vaste grond onder de voeten voor zijn tuinbouwbedrijf, neer aan de Stationsweg in Zuidland. Daar vestigd hij zijn kwekerij ‘Nieuw Leven’. Zijn zoons Teunis, Pieter en Adriaan helpen mee in het bedrijf.
1933   1933 a
 

Openingstijden

Dagelijks:
 
Kantoor: 08.00 - 16.30 uur
 
Magazijn: 08.00 - 16.30 uur
 
Werkplaats: 08.00 - 16.30 uur
 
Zaterdag: 09.00 - 12.30 uur
 
Buiten kantoor uren: Op afspraak
 
Storing buiten kantoor uren? klik hier

Volg ons!

volg Pols op LinkedInvolg Pols op Facebookvolg Kioti Benelux op Facebook
volg Ransomes op Facebookvolg Jacobsen op Facebookvolg TS Industrie op Facebook

 

Metaalunievoorwaarden

Klik hier voor de metaalunievoorwaarden