Pols logo

Donker Groep, vergroend nóg verder!

Met de levering van drie stuks Ransomes cirkelmaaiers voorzien van Stage V Kubota dieselmotor, vergroend Donker nog verder haar machinevloot.

Op het modulaire platform van de MP/HM serie levert Ransomes drie maaisystemen, een driedelige cirkelmaaier, een vijfdelige kooimaaier en sinds eind 2018 ook een driedelige mulch-klepelmaaier.

Het voordeel van een modulair platform is meervoudig. Gebruikers van de machines hebben het voordeel dat alle machines zich op dezelfde manier laten bedienen. Daarnaast is het onderhoud van de basismachines voor alle typen hetzelfde en dienen dus minder specifieke onderdelen te worden besteld.

Broer Voolstra, inkoper bij Donker: “Na een uitgebreid onderzoek in 2018 en de ervaring het afgelopen jaar met Ransomes, zijn we onder de indruk geraakt van de MP serie. Voor de chauffeurs is er een ruime werkplek met een laag geluidsniveau. Voor onze technische dienst is het een groot voordeel dat de maaimachines van Ransomes dezelfde basismachine delen en dus identiek zijn. Het onderhoud is daardoor eenvoudiger, we hoeven minder onderdelen op voorraad te hebben.
Tevens hebben wij ambitieuze milieudoelstellingen en de investering in deze machines past perfect in dit plaatje. De nieuwe generatie Kubota dieselmotoren zijn voorzien van roetfilters en voldoen aan stage V, waarmee wij verplicht zijn te werken bij verschillende opdrachtgevers. Bovendien zijn de machines gemaakt van speciale staalsoorten waardoor ze ruim 250 kg lichter dan de oude. Dit verlaagt niet alleen de bodemdruk maar heeft ook een positief effect op het brandstofverbruik”

Inmiddels draaien al een aantal machines op de verschillende vestigingen van Donker in Nederland.

Wij wensen Donker veel maaiplezier!