Pols en Fuhler bouwen mobiele shredder op waterstof

Pols (www.pols.nl) en Fuhler Loon- en verhuurbedrijf (www.fuhler.com) uit Emmen hebben een overeenkomst getekend voor ontwikkeling en bouw van een mobiele shredder die gaat draaien op waterstof.

Beide bedrijven zetten zich al jarenlang in om te verduurzamen. Gezamenlijk hebben Pols en Fuhler al meerdere machines ontwikkelt en gebouwd met als doel de belasting op het milieu te verlagen en de CO2 uitstoot te verminderen. Voorbeeld hiervan is de sterrenzeef welke in vaste combinatie met de langzaam draaiende shredder (Doppstadt DW3060) draait. De combinatie vormt een vast geheel waarbij de sterrenzeef aangedreven wordt door het hydraulieksysteem van de shredder. Daarmee wordt door efficiency zowel brandstof als ook CO2 uitstoot bespaard. Ook voor het transport is dit efficiënter omdat de complete combinatie op één dieplader past en er dus minder transportbewegingen nodig zijn.

Fuhler gelooft in de toekomst van machines op waterstof. Zo is recent een tractor welke op waterstof draait aangeschaft. Fuhler heeft in Pols de juiste partner gevonden, met dezelfde ambities en doelstellingen, om een shredder op waterstof te ontwikkelen. De eerste stappen in de ontwikkeling zijn gezet. De planning is dat de eerste machine medio 2024 operationeel is.

Pols,

Uw Machine, Onze Zorg

 

Service & Contact

Heeft u een vraag over een bepaald product op onze website of wilt u contact opnemen met een andere vraag of om een afspraak in te plannen? We vragen u om contact op te nemen via onderstaande opties.